Leon Vliex

20151214 Leon Vliex

De dirigent van fanfare Excelsior is Leon Vliex. Hij heeft het volgende over zichzelf geschreven:

 

“Ik ben sinds augustus 1997 dirigent bij Excelsior. Eerst als invaller en aansluitend voor vast. In de zomer van '97 hoorde ik van één van de muzikanten van Excelsior, een vriend van me, dat het orkest vlak voor het belangrijke jubileumconcert zonder dirigent zat. Ik heb toen aangeboden om tot het jubileumconcert in te vallen. De samenwerking verliep zo goed dat na het concert van beide kanten besloten werd om samen verder te gaan. Ik heb het nog steeds uitstekend naar mijn zin bij Excelsior en hoop dat dat nog heel lang zo zal blijven. Mijn vrouw en kinderen spelen inmiddels ook mee. Excelsior is een actieve vereniging, de internetsite getuigt daar van.”

 

Leon is afgestudeerd dirigent en musicoloog. Ook is hij coördinator voor het muziekcollectief in IJsselstein. Naast Excelsior is Leon dirigent bij fanfare Constantia uit Werkhoven en fanfare OBK uit Brakel.

 

Verder is hij samen met zijn zwager, Peter Rietveld, eigenaar van Bronsheim Music. Hier zijn, naast vele andere, ook zijn composities uitgegeven. Voor Excelsior heeft Leon in het kader van het 100-jarig bestaan de compositie 'Fulco de Minstreel' geschreven. “Het was voor mij een bijzondere eer om een compositie van mijzelf ook als dirigent in premiere te laten gaan.” This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.