Jody Vianen

 

Jody Vianen

Jody Vianen (1986) is een saxofoniste die open staat voor vernieuwingen en versmeltingen van verschillende kunstvormen. Ze werkt graag samen met componisten, diverse kunstdisciplines en live-elektronica.

Jody behaalde haar bachelor en master diploma aan het Conservatorium van Amsterdam waar zij les had van Arno Bornkamp en Henk van Twillert. Tijdens haar uitwisselingsperiode aan de Escola Superior de Música e Artes do Espectáculo te Porto, kwam zij in aanraking met de visuele kant van performance toen zij vrije bewegingslessen (dans) volgde aan de theateracademie van hetzelfde instituut. Haar master diploma heeft Jody behaald met specialisatie in muziektheater en hedendaagse muziek. Tijdens haar studie heeft ze veel ervaring in kamermuziek opgedaan, heeft concoursen gewonnen en met verschillende ensembles opgetreden in binnen- en buitenland. Tevens volgde Jody masterclasses bij o.a. Jean-Marie Londeix, Claude Delangle, Christian Lauba, Vincent David en Jean-Denis Michat.


Op het moment is Jody actief in het Illicium Saxophone Quartet en in duo Vianen-Kerstens en geeft met veel plezier saxofoonles bij verschillende verenigingen en muziekscholen, waaronder Excelsior IJsselstein.

Kijk voor meer informatie op www.jodyvianen.nl.